Danimarka Vatandaşlık Danışmanlık Şirketi
Background

Danimarka Vatandaşlığı

DANİMARKA OTURMA İZNİ

İskandinav vatandaşları oturma izni olmaksızın Danimarka'ya girmek, yaşamak ve çalışmak için özgürdürler. AB / AEA ve İsviçre vatandaşlarının kalışlarının altı ayı aşması halinde sadece ikamet iznine ihtiyaç duyulmaktadır. AB üyesi olmayan vatandaşların oturma iznine ihtiyaç duyup duymadıkları, Danimarka'da ne kadar kaldıklarına bağlıdır.
Danimarka'da üç aydan fazla kalan AB üyesi olmayan vatandaşlar, Danimarka'ya gelmeden en az üç ay önce oturma izni başvurusunda bulunmalıdır. Üç aydan daha kısa bir süredir kaldıkları AB üyesi olmayan vatandaşlar, vizeye başvurmalı, ancak bu kişiler vatandaşlık başvurusunda bulunmalarına izin vermiyor.

NASIL
BAŞVURULUR

GEREKLİ
ŞARTLAR

AVANTAJLAR & DEZAVANTAJLAR

YAŞAM
ŞARTLARI

Sizi Arayalım

0 216 410 22 22
title

Danimarka Vatandaşı Olmak mı İstiyorsunuz.

Konusunda Uzman Ekibimiz Danimarka Vatandaşı olabilmeniz için size profesyonel hizmet sunmak için hazır. Sizi bilgilendirebilmemiz için formu doldurabilirsiniz.

Danimarka vatandaşlığı başvurusu nasıl yapılır?

Öğrenciler Danimarka için ikamet izni
İskandinav ülkelerinden birinde ikamet eden öğrencilerin oturma iznine ihtiyaç duyulmamakla birlikte üç aydan fazla bir süre Danimarka'da kalmayı planlıyorsa, Ulusal Kayıt (Folkeregistret) 'a Internordic tehcir sertifikası sunmalıdır.
Danimarka'da okumaya başlayan bir öğrenciyseniz ve başka bir AB ülkesinde daimi ikamet izniniz varsa, Danimarka'ya gelmeden önce oturma iznine başvurmanız gerekmez. Bunun yerine, Danimarka'ya geldiğinizde Danimarka'daki başvurmanız gereken izin türüyle ilgili size bilgi verecek olan üniversitenize danışmalısınız. Oturma iznine başvurmak için Avrupa Sağlık Sigortası Kartınızı da sağlamanız gerekecektir.
AB üyesi olmayan ülkelerden gelen öğrenciler, Danimarka'ya gelmeden yaklaşık dört ay önce kendi ülkelerinde bir Danimarka ikamet izni başvurusunda bulunurlar.
Tüm oturma izni başvuruları, son üç aydır yasal olarak yaşamak zorunda olduğunuz Danimarka elçiliğine veya konsolosluğa gönderilmelidir. Danimarka için ikamet izninizi almak genellikle yaklaşık üç ay sürer, ancak bazen daha uzun sürebilir. Elçiliğe geri ödeme yapılamayan bir başvuru ücreti ödemelisiniz. Ayrıca, Danimarka'da kaldığınız süre boyunca kendinizi desteklemek için yeterli maddi desteğinizin olduğunu ispatlamalısınız.
İş arayanlar için Danimarka ikamet izni
Geçici bir iş sözleşmesi sebebiyle izin belgesi düzenlenmiş olsaydı, izin belgesinde altı aya kadar ek ikamet etmek mümkündür. Bu ek süre, geçici sözleşmeniz sona erdiğinde yeni bir iş aramanıza izin verecek ve bu süre içinde çalışmanıza izin verilmiyor. Yeni bir iş bulduğunuzda izin artık geçerli değil, bu nedenle yeni işinize dayalı olarak yeni bir izin istemeniz gerekecek.
Olumlu liste
Halen yeterli nitelikli profesyonelden yoksun bir meslekte bir iş teklif ederseniz oturma izni için başvurabilirsiniz.
Başvuranlar için asgari şart genellikle lisans derecesidir ve tüm gerekli çalışma koşullarını listeleyen bir iş sözleşmesi hazırlamalıdırlar. Onaylandıktan sonra, dört yıla kadar uzatma seçeneğiyle üç yıla kadar oturma izni verilebilir.
Olumlu listeye dayanarak oturma izni alan herkes, ailenin birlikte yaşaması ve kendisini desteklemesi koşuluyla, 18 yaşın altındaki eşlerini / kayıtlı partnerini / eşlerini ve çocuklarını Danimarka'ya getirme hakkına sahiptir.
Ödeme limiti şeması
Ücret sınırı planı, en azından 375.000 DKK'lık bir yıllık maaş ile iş teklifi gören yabancılara oturma izni verilmesine izin verir. Bu izin, dört yıla kadar uzatma seçeneğiyle üç yıl geçerlidir. Başvuru sahipleri, aileleri getirme konusunda olumlu listeyle aynı haklara sahiptirler ve ayrıca bir istihdam sözleşmesi sağlamalıdırlar.
Kurumsal Düzen İzni
Danimarka'da kurulu bir şirketin yabancı bir kısmının çalışanları, şirket tarafından Danimarka'ya gelmek durumunda kalacakları takdirde, üç yıllık oturma izni alabilirler. İş, yenilikçi, gelişimsel veya eğitici olmalıdır.
Şema geçici işçileri kapsamamaktadır, bu nedenle tüm başvuranlar şirket tarafından daimi olarak çalıştırılmalıdır. Çalışanın sözleşmesi değiştirilmemelidir - şirketin yabancı kısmı ile ilişkili kalmalıdırlar. Danimarka şirketi ile yabancı birlik arasındaki ilişkiler bozulduğu takdirde, başvuranın oturma izni genellikle geri çekilecektir.
Başarılı başvuranlar, olumlu liste ve ödeme limiti şeması ile aynı koşullar altında ailelerini Danimarka'ya getirme hakkına sahiptir.
Yeşil Kart Programı
Yeşil Kart Programı, yabancılar için bir puan sistemi kapsamında üç yıllık bir oturma izni edinme şansı verir. İzin, başvuranın sürekli olarak istihdam edildiği veya kalıcı istihdamda olduğu sürece bir sonraki yıla kadar uzatılabilir, ancak üç ay içinde etkisiz hale getirilir.
Yeşil Kart Programı çerçevesinde ikamet tezkeresi verilmesi için yabancıların en az 100 puan tahakkuk ettirmeleri gerekir. Puanlar beş kritere göre dağıtılır: eğitim, dil yeteneği, iş deneyimi, uyarlanabilirlik ve yaş.
Başvuru sahiplerinin ayrıca, gerekli süre için geçerli olan bir sağlık sigortası poliçesi olmalıdır. Aile üyelerinin Danimarka'ya getirilmesi konusunda önceki düzenlemelerle aynı düzenlemeler uygulanır.
Başvuru Süreci ve Belgeler
Vize başvuruları herhangi bir Danimarka elçiliğinde veya konsolosluğunda yapılabilir. Bazı ülkelerin, vize başvurularıyla ilgilenebilecek bir Danimarka elçiliği yoktur. Bu durumda Danimarka, Danimarka adına tüm vize başvurularını yerine getirecek diğer Schengen ülkeleri ile normalde bir temsil anlaşması imzalamıştır.
Başvurunuzla birlikte aşağıdaki belgeleri sağlamanız gerekecek:
Geçerli ulusal pasaport veya diğer geçerli seyahat kimliği
İki pasaport fotoğrafı
Mümkünse, Danimarka'daki bağlantınızın yanı sıra adının ve adresinin, ilişkinizin bir açıklaması ve ziyaretinizin amacı gibi iletişim bilgilerinizin bir davetiyesi
Danimarka'daki başvurunuzun CPR numarası (Danimarka kişisel kimlik numarası) ve Yabancı Kimlik numarası (varsa).
Bazı durumlarda, vize başvurunuzu desteklemek için daha fazla belge isteyebilirsiniz. Danimarka büyükelçiliğinin, sunduğunuz herhangi bir bilgi için kanıt istemesi alışılmadık bir durum değildir. Örneğin, evli olduğunuzu söylerseniz, evlilik belgenizi vermenizi rica edebilirler.
Vize başvurunuzu onaylamadan önce kapalı bir uçak bileti satın almaktan veya seyahat sigortasından kaçınmanız önerilir. Vizenin kapsadığı süre ile uyuşmayan bir bilet sunarsanız, vizenizin kısaltılmasını kabul etmedikçe biletinizi değiştirmeniz gerekecektir.
Vize için başvurunuzu gönderdiğiniz ülkede yasal olarak yaşamanız gerekir. Başvurunuz gerekli tüm bilgileri sağlamalıdır ve destekleyici belgelerden herhangi biri özgün olmalıdır. Bu şartlardan herhangi birinin yerine getirilmemesi, vize başvurunuzun reddedilmesine neden olabilir - karara itiraz edemezsiniz.
Çoklu konaklamalar
Çeşitli Schengen ülkeleri arasında seyahat etmeyi planlıyorsanız, vize başvurunuzu en çok harcayacağınız ülkenin büyükelçiliğinde sunmalısınız. Ancak, farklı Schengen ülkelerinde eşit bir süre harcamak istiyorsanız, vize başvurunuzu ilk önce gideceğiniz ülkenin elçiliğine sunmalısınız. Ziyaret etmeyi planladığınız Schengen ülkelerinin sayısına bakılmaksızın, vize yalnızca girişin ilk gününden itibaren en fazla 90 gün boyunca 6 ayda geçerli olacaktır.
İşlem süresi
Danimarka vizesi başvurunuzu işleme koymak için gereken süre, ziyaret amacınıza göre değişir. Aile ve arkadaşları ziyaret etme başvuruları, işleme devam etmek için yaklaşık 12 hafta alırken, diğer vize türleri (ticari vizeler ve kültürel ziyaretler için vizeler) dört ila altı hafta sürer. Ticari vize başvuruları için, Göçmenlik Hizmeti genellikle Danimarka'daki irtibat bilgilerinize bir anket gönderir. Ankette bir karar vermek için yeterli bilgi varsa, işlem süresi bir aydan uzun sürmemelidir. Bu işlem sürelerinin kaba tahminler olduğunu lütfen unutmayın. Bazı uygulamalar daha hızlı işlenebilir, ancak ne yazık ki bazı uygulamaların tamamlanması daha uzun sürebilir.
Vizenin kötüye kullanılması
Danimarka vizenizi, başvurunuzda belirttiğinizden başka herhangi bir amaçla kullanırsanız, Danimarka ya da diğer herhangi bir Schengen ülkesini ziyaret etmek için vize almanız yasaklanacaktır.
Vizenizin geçerli olduğu süre, pasaportunuzdaki vize etiketinde görülebilir. Belirtilen geçerlilik süresinden daha uzun süre Schengen bölgesinde kalmanıza izin verilmiyor ve Schengen ülkeleri arasında yapılan tüm seyahatler de bu süre içinde tamamlanmalıdır. Vize ücretini 30 güne kadar geçirirseniz, Danimarka ve diğer Schengen ülkelerine üç yıl boyunca girmek için vize almak yasaklanabilir. Eğer kalışınızı 30 günden fazla aşarsanız yasağınız beş yıla çıkarılır.
Vizenin uzatılması
Bazı Danimarka vizeleri üç aydan daha kısa bir süre için verilir. Bazı durumlarda bu vizeler azami üç aya kadar uzatılabilir. Vizenizin uzatılabilmesi için ziyaretinizin asıl amacı aynı kalmalı ve uzatmanın gerekli olduğunu kanıtlayabilmelisiniz. Dahası, seyahat sigortası poliçenizin, vizenizin uzatılma süresi boyunca geçerli olacağına dair kanıt sağlayabilmeniz gerekir.
Danimarka'daki konaklamanızın ek üç ay kadar uzatılabileceği bazı durumlar var. Bu uzatma, ziyaret izni şeklinde verilir, ancak sizi Schengen ülkeleri arasında dolaşma özgürlüğüne sahip olmak yerine sizi Danimarka'da kalmaya zorlar. Ziyaret şartları normal olarak aşağıdaki koşullar altında verilir:
Hem en az 23 yaşında hem de 6 aylıkken Danimarka'ya giren eşinizi, kayıtlı ortağınızı veya birlikte yaşayan eşinizi ziyaret ediyorsunuz. Bu, aile birleşimi için.
Bir AB / AEA vatandaşının bir aile üyesindesiniz ve Danimarka'da yaşayan eşinizi, kayıtlı partnerinizi, eş arkadaşınızı, erkek arkadaşınızı, kız arkadaşınızı, nişanlısınızı (e), anne babayı, çocukları veya kardeşlerini ziyaret ediyorsunuz.
Bu kategorilerden herhangi birine girmezseniz, uzatmanın verilebileceği tek yol, örneğin kendiniz veya Danimarka'da yaşayan ciddi hasta olan kişinin olağandışı koşullarıdır.
Vizenizi, orijinal vizenizin süresi dolmadan bizzat uzatmak için başvuruda bulunmanız gerekmektedir. Başvurunuzu Göçmenlik Hizmeti Servis Merkezi'nde veya Kopenhag dışında yaşıyorsanız yerel polis karakolunuza gönderebilirsiniz. Danimarka'da ziyaret ettiğiniz kişinin başvurunuzu göndermekte genellikle eşlik etmesi gerekir.
Elbette, vizenizin uzatılabilmesi için pasaportunuzun geçerliliği olmalıdır. Yine de, vizeniz pasaportunuzun süresi dolmadan üç aya kadar uzatılabilir. Menşe ülkenizden bir pasaport tutarsanız, o ülkenin elçiliği sizin için yenileyebilir.
Uzatma başvuruları için işlemin bir veya iki hafta sürebileceğini düşünebilirsiniz.


Danimarka vatandaşlığı için gereken şartlar nelerdir ?

Vatandaşlığa kavuşturularak bir Danimarka vatandaşı olmak istiyorsanız, karmaşık bir başvuru sürecinden geçmeniz ve bir takım koşulları yerine getirmeniz gerekir. Danimarka uyruğuna başvurmak için, Danimarka'da belirli bir süre yaşamış ve kalıcı ikamet iznine sahip olmalısınız. Daimi ikamet izniniz yoksa, Danimarka Göçmenlik Servisinde başvurmanız gerekir.
Çoğu durumda, vatandaşlık başvurusunda bulunmak için en az 9 yıl Danimarka'da sürekli yaşamış olmanız gerekir. Danimarka'da mülteci statüsüne sahipseniz, yalnızca 8 yıl boyunca Danimarka'da sürekli yaşamış olmanız gerekir. Danimarka'da sürekli ikamet için gereksinimler daha da kısadır:
İskandinav uyrukluları
Danimarka vatandaşı biriyle evli olan herkes
Danimarka'da çocukken gelip Danimarka eğitimini alan herkes
Danimarka'da genel eğitim veya mesleki eğitiminin önemli bir bölümünü gerçekleştiren herkes.
Hapis gibi faktörler, vatandaşlığa geçme sürecinizde sizlere büyük engel olur. Kamu makamlarına gecikmiş borcunuz varsa aynı şey geçerlidir.
Ayrıca, kendinizi destekleyebildiğinizi kanıtlamanız gerekir. Ayrıca, başvurunuzdan önceki son 5 yıl içinde 4 yıl 6 ay süreyle kendine destek olmalısınız. Devlet eğitim hibeleri ve krediler, öngörülen emekli maaşları veya yaşlılık aylığı, Danimarka uyrukluğunu kazanmanızı engellemez.
Başvurunuzun sunulması üzerine, 1.000 DKK tutarında başvuru ücreti ödemesi gerekecektir. Danimarka dili becerilerinizi bir sınav belgesi sunarak ve de vatandaşlık sınavını geçerek ispatlamalısınız. Vatandaşlık sınavı, Danimarka toplumu, kültürü ve tarihi hakkında yeterli bilgiye sahip olduğunuzu kanıtlayacak ve geçerseniz bir sertifika alacaksınız.
Danimarka’ya ve Danimarka toplumuna bağlılığınızı ve sadakatinizi taahhüt ettiğiniz, Danimarka mevzuatını gözlemleme ve Danimarka'nın temel prensiplerine saygı duyma konusundaki isteğinizi beyan ettiğiniz belge de imzalamanız gerekecek. Ayrıca, Danimarka'da veya yurtdışında işlenmiş olsa da, sabıka kaydını ciddi bir beyan şeklinde ifşa etmeniz gerekecek.
Mevcut vatandaşlığınız açısından, vatandaşlığa kabul statüsüne girmek için vazgeçmeye hazır olmalısınız. Geçerli vatandaşlığınızı bir Danimarka vatandaşı olduktan sonra otomatik olarak kaybedip kaybetmediğiniz veya serbest bırakılmak üzere başvurmanız gerekip gerekmediği, ülkenizdeki uyrukluk mevzuatına bağlıdır.
Danimarka vatandaşlığı başvurusu ne kadar süre alır ?
Danimarka Entegrasyon Bakanı, her yıl nisan ve ekim ayında vatandaşlığa kabul yasası taslağı çıkardı. Genel bir kural olarak, başvuru ve bitirme arasındaki tüm süreç yaklaşık üç ila dört aydır.


Danimarka vatandaşlığının avantajları ve dezavantajları nelerdir ?

Danimarka yüksek bir sosyal güvenlik seviyesi sağlar ve sistemin çoğunda vergi ve daha az sosyal güvenlik katkısı bulunur. Danimarka refah sistemi aşağıdaki faydaları içermektedir:
Sağlık Sigortası
Çocuk yardımı
Analık yardımı
Tatil ödemesi
Sakatlık yardımı
Hastalık yardımı


Danimarka'da yaşam şartları nelerdir ?

Aylık Kira
Şehir merkezinde daire (1 yatak odası) 6,425.19 kr
Daire (1 yatak odası) merkez dışında 4.731.96 kr
Şehir merkezinde daire (3 yatak odası) 12,048.96 kr
Daire (3 yatak odası) merkez dışında 8,802.11 kr
Şehir Merkezinde Apartman Satılık Metrekare Fiyat 33.084.16 kr
Metrekare satılık daire Merkez dışında 21,343.17 kr
Maaşlar Ve Finansman
Aylık Ortalama Net Maaş (Vergi Sonrası) 19.263.35 kr
İpotek Faiz Oranı Yüzde (%), Yıllık, Sabit Fiyat 2.32
Nerede Yaşamalı ?
Danimarka dünyanın her yerinden gelen gurbetçilerin yanında, 5 milyondan fazla nüfusu ile İskandinavya'nın en yoğun nüfuslu ülkesi. Danimarka'da yaşayan Göçmen Rehbleri, sağlık, konut ve Danimarka'daki yaşam hakkında bilmeniz gereken her şey konusunda tavsiyeler sunmaktadır. Bir daire veya ev ararken, emlak acentesinin yardım alması muhtemelen en iyi bahistir. Onlar sizin için buluşma ayarlayabilir ve en iyi teklifleri seçecektir. Buna ek olarak, yeni Danimarka evinizde yaşamanın ortalama maliyetiyle ilgili uzmanlardır ve bir şehrin en çekici yerleri konusunda size tavsiyeler verebilirler.
Birçok gayrimenkul ajansı hem mobilyalı hem de mobilyasız daireler ve evler sunmaktadır. Konut ihtiyaçlarınızın ne olduğunu ve hangisinin tercih edileceğini kendinize sorun, ancak mobilyasız uzun vadeli kiraların genellikle en ucuzu olduğunu unutmayın.

Bir Sorunuz mu Var !

Vatandaşlık İşlemleri konusunda bize ulaşın